Dumnezeiescul urcuș. Tâlcuire la cuviosul Teognost

10.00 

“Volumul de față cuprinde tâlcuirea lui GherondaEmilianos, făcută in primavara anului 1987, la capetele Cuviosului Teognost Despre făptuire, contemplație și preoție. Ea se adaugă firesc și necesar la tâlcuirile Părintelui Emilianos deja editate, fiind întemeiată, în bună măsură, pe experiența sa personală și făcută cu scopul de a transmite învățătura patristica fiilor săi duhovnicești, monahii Sfintei Mănăstiri SimonosPetras și monahiile Sfintei Mănăstiri Ormylia, dar și pentru a-și tăinui trăirile personale în spatele cuvintelor Părinților.
În tâlcuirea sa, GherondaEmilianos îl urmează pe Cuviosul Teognost, dar și învățătura Bisericii noastre despre preoția generală, adăugând și trăirile sale personale, prilejuite de întâlnirile sale tainice cu Sfântul Duh și de împărtășirea sa cu Trupul și Sângele lui Hristos la slujirea aproape zilnică a Dumnezeieștii Liturghii.
Gheronda se referă la făptuirea și la contemplația cu care trebuie să se împodobească atât fiecare credincios, în calitatea sa de preot, cât mai cu seamă preotul, care are preoția sacramentală.”

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.5 kg
Διαστάσεις 13 × 20.5 cm
Prologue:

Archimandrite Elisaios, Abbot of Simonospetra

Edition:

Hieromonk Agapius Corbu

Publications:

St. Nectarios, Arad

Greek title:

Θεία Ανάβασις, Ερμηνεία στον Όσιο Θεόγνωστο

Pages:

275

ISBN:

978-606-8840-17-8